Chinees omelet met roerbakgroenten

Chinees omelet met roerbakgroenten

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht, maar een groenteomelet is een stevige én gezonde lunch! Het zit vol belangrijk eiwitten en gezonde vitaminen, mineralen en vezels dankzij de groenten.

 INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN: 
  • 200 g chinese roerbakgroente
  • 2 eieren
  • 2 el water
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • snufje peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

Bak de roerbakgroenten circa 3 minuten zodat ze nog een beetje knapperig zijn. Breek de eieren in een kom, voeg het water, de sojasaus en de peper toe en klop het geheel kort los. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Doe de eieren in de pan en beweeg de pan zodat de hele bodem met ei is bedekt. Bedek het ei met de gebakken groenten. Vouw, zodra de bodem gestold is, de omelet dubbel. Bak de omelet aan beide kanten bruin totdat de binnenkant gaar is.

Tip: Bak de omelet de avond van te voren, laat hem afkoelen en neem hem de volgende dag mee in een afgesloten bakje. Ook koud is deze heerlijk! Wil je de omelet nog vullender maken? Roer er dan voor het bakken eens wat gekookte quinoa doorheen.

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.