Zoutarme pasta met Italiaanse balletjes

Zoutarme pasta met Italiaanse balletjes

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:
  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 150-200 gram volkoren fusilli of penne

 

BEREIDINGSWIJZE:

bleekselderijMaak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Rol er kleine gehaktballetjes van en laat ze in de koelkast in een half uur opstijven. Snijd ondertussen de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Voeg de tomaten met het sap, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer 3 eetlepels kookvocht van de pasta door de saus. Serveer de pasta samen met de saus, en buon appetito!

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.