Zoutarme Nasi Goreng

Zoutarme Nasi Goreng

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:
  • Zoutarme Nasi Goreng150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • 150 gram varkensvleesreepjes of hamlap
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram groente zoals ui, prei, witte kool, taugé
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen laos
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel koenjit geelwortel (kurkuma)
  • ½ theelepel koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout (met groene dop)

 

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Pers 1 helft van de limoen uit.
  3. Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
  4. Snijd het vlees in blokjes en meng er wat limoenschil, limoensap en de fijn gesneden peper door. Laat het afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of wok en bak hierin het vlees in een paar minuten gaar en bruin.
  6. Voeg de groente toe met de specerijen en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Meng de rijst er door en laat het gerecht al omscheppend heet worden.
  8. Breng de nasi op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap en een beetje sojasaus.

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.