Zoutarme Mexicaanse tortilla

Zoutarme Mexicaanse tortilla

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
  • Zoutarme bruine bonen1 el olie
  • 350 g mager gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 glas HAK bruine bonen met 0% zout (360 gram) (met blauwe rand)
  • 1 klein blikje mais (150 gram) afgespoeld onder de kraan en uitgelekt in een vergiet
  • 1 bekertje halfvolle crème fraîche (200 ml)
  • 100 g geraspte Emmentaler kaas

 

BEREIDINGSWIJZE:

Voeg 1 el olie aan de koekenpan toe en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en laat het een beetje bruin worden. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet en laat het overtollige vet weglopen. Voeg het blik tomaten toe, vul het blik met water en voeg dit ook toe. Voeg de bruine bonen toe en laat dit 1 uur pruttelen op het kleinste pitje wat je hebt. Als het vocht bijna allemaal is verdampt haal je de pan van het vuur. Voeg het blikje mais toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de wraps en verdeel de saus gelijkmatig over alle wraps. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal naast elkaar. Smeer de crème fraîche geheel uit over de tortilla’s. Bestrooi alles met de geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. Bak de tortilla zo’n 15 minuten. Haal het aluminiumfolie eraf en bak nog eens 10 minuten in de oven zodat er een lekker bruin korstje op komt. Serveer de tortilla met een frisse groene salade met cherry tomaatjes en komkommer en garneer met wat peterselie.

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.