Zoutarme andijvie ovenschotel

Zoutarme andijvie ovenschotel

endives-1143978_960_720INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
  • 500 g aardappels
  • 2 kroppen andijvie
  • 2 theelepels chilipeper, paprikapoeder en kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 teentjes knoflook

 

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en kook ze ongeveer 30 minuten, giet ze vervolgens af.
Voeg de  melk, de chilipeper, nootmuskaat, suiker, paprika- en kerriepoeder toe en stamp tot een puree.
Was de kroppen andijvie in stromend water, net zolang tot al het zand verwijderd is. Kook de hele kroppen andijvie in een grote pan met ruim water zo’n 5 tot 8 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet. Snijd de onderkanten van de andijvie af snijd ze daarna over de breedte doormidden. Leg de andijvie in de ovenschaal en voeg de olijfolie, azijn en cayennepeper toe. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 1 eetlepel water toe en schep alles goed om. Schep de aardappelpuree over het geheel en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de ovenschotel 1 uur in de oven.

 

gezondweten-logo

 

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.