Paella de marisco – Paella met zeevruchten

Paella de marisco – Paella met zeevruchten

Een heerlijk zomers recept, vooral lekker met een frisse groene salade erbij. Ogen dicht en je waant jezelf op een gezellig terrasje in het zonnige Spanje!

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
  • 2 rode paprika’s
  • 1 citroen
  • 2 el olijfoliespanish-paella-2-1320839
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 300 g volkoren risottorijst of zilvervliesrijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 g zeevruchten
  • 150 g doperwten (diepvries)

 

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Prik de paprika’s aan een spies en leg ze in de gasvlam op het fornuis. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn en doe ze vervolgens 10 minuten in een afgesloten plastic zak. Verwijder met een mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen.
  2. Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water.
  3. Verhit de olie in een paella pan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot. Schep hierna de rijst en het saffraan mengsel er doorheen. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de rijst vervolgens 10 minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan.
  4. Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in 10 minuten gaar worden en (bijna) droog koken.
  5. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe en garneer met de repen paprika en wat partjes citroenen. Serveer de paella met een frisse groene salade ernaast. Smullen maar!

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.