Fettuccine met zalm

Fettuccine met zalm

Een lekker gerecht met volkoren pasta, vis, groente en zuivel. Prima passend binnen de Schijf van Vijf!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:
  • pasta-1181189_960_720150-200 g volkoren fettuccine
  • 1 courgette
  • 200 g zalmfilet
  • 1 el olijfolie
  • ½ dl kookroom light
  • Verse blaadjes basilicum
  • Zout en peper
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE:

Kook de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing. Was de courgette en schaaf deze met een kaasschaaf of dunschiller in plakjes. Snijd de zalm in kleine stukjes. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en roerbak de courgette enkele minuten. Voeg daarna de zalm toe en bak deze een paar minuten mee. Doe hierna de gekookte pasta en de kookroom in de pan en warm het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en basilicum. Schep de pasta op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Serveer met een groene salade en aan tafel!

Tip: Vervang de courgette eens door groene asperges, broccoli of spinazie en je hebt weer een heel nieuw gerecht.

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.