Courgettespaghetti met pesto

Courgettespaghetti met pesto

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:zucchini-pasta-noodle-recipes-3
  •  50 gram pijnboompitten
  • 2 courgettes
  • 1  bos verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes
  • 200 gram gerookte kipfilet (in stukjes gesneden)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vergine
  • zout en peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Gebruik een keukenmachine of vijzel om een puree te maken van de pijnboompitten, basilicum en knoflook. Voeg als laatste een paar eetlepels eetlepels olijfolie toe samen met wat zout en peper om het tot een smeuïge pesto te maken.

Gebruik een Spirelli om spaghetti te maken van de courgette. Wanneer je geen Spirelli hebt kun je dit ook voor elkaar krijgen door lange plakken met een kaasschaaf te maken, en deze vervolgens in reepjes te snijden met een mes.

Breng water aan de kook met een snufje zou, leg de courgetteslierten erin en roer ze even kort door het kokend water. Giet ze daarna meteen af en laat ze uitlekken. Meng vervolgens de gerookte kip en de pesto erdoorheen en strooi er de Parmezaanse kaas over. Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.