Andijviestamppot met walnoten en zongedroogde tomaatjes

Andijviestamppot met walnoten en zongedroogde tomaatjes

Een smakelijke stamppot die niet alleen in de winter lekker is. Geschikt voor alle seizoenen!

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
  • 300 g aardappels
  • 800 g andijvie, gesneden
  • 200 g walnoten
  • 10 á 15 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bouillonblokje (minder zout)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

 

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote pan met een flinke laag water en een bouillonblokje. Breng de aardappels aan de kook en laat ze 15 minuten koken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en laat ze goed uitlekken. Brokkel de walnoten wat fijner.
  2. Giet de aardappelen af, maar laat een beetje kookvocht in de pan zitten. Stamp de aardappelen fijn met een stamper. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door.
  3. Voeg beetje bij beetje de andijvie bij de puree totdat alle andijvie erin zit. Voeg als laatste de walnoten toe en warm het nog even door. Eet smakelijk!

 

TIP:

Toch liever vlees in de stamppot? Voeg in plaats van walnoten 200 g hamblokjes toe. Bak deze van tevoren even kort aan voor extra smaak.

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.