Appel- en perencrumble

Appel- en perencrumble

Appels, peren, dadels en noten, een lekker warm nagerecht. 

INGREDIËNTEN VOOR 2 Á 3 PERSONEN:
  • harvest-2-1322373120 g pecannoten
  • 60 g walnoten
  • 10 grote dadels
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 peer, geschild en in blokjes
  • 2 tl kaneel
  • handje rozijnen, in water geweld
  • magere yoghurt of magere kwark

 

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de dadels in de blender en mix tot een pasta. Voeg daarna de walnoten en pecannoten toe en mix tot het grote kruimels zijn. Doe de helft van de crumble in een ovenschaal en druk deze licht aan.
  2. Doe de helft van de appels en de peer in de blender en mix tot een moes. Schenk de moes in een kom en voeg de overige blokjes fruit toe, samen met de kaneel en rozijnen.
  3. Verdeel de moes over de crumble-bodem en bedek deze vervolgens met de overgebleven crumble. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de crumble knapperig is.
  4. Serveer met magere yoghurt of een dot magere kwark.

 

TIP:

Dit toetje is de volgende ochtend, koud of warm, ook heerlijk als ontbijt!

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reageren is niet mogelijk.